Despre mine

Fotografia mea
Cluj, Cluj, Romania
In anul 2008 , am absolvit primul meu curs de desen cu emisfera dreapta. Apoi am mers mai departe si am cochetat cu penelul. Acesta a fost momentul in care am simtit ca am ajuns "ACASA". Linistea a inceput sa se astearna in inima mea, si CREATORUL si-a facut auzita vocea.Cu fiecare tusa ma apropiam tot mai mult de tacere.Fiecare trasatura de penel, facea sa-mi creasca aripi de inger, ce ma purtau catre strafundurile subconstientului Am gasit acolo ascunse culorile si le-am asternut pe panza. Imagini incredibile se nasteau, timpul statea in loc . A venit momentul sa inteleg: am tacut, DUMNEZEU a inceput sa vorbeasca prin mine. Asta imi doresc sa transmit mai departe. Sa ii ajut si pe altii sa-si gaseasca vocea interioara, vocea care le vorbeste despre adancimile fiintei, despre linistea care te face sa-ti curga lacrimile. Daca voi reusi sa fac asta, voi considera ca nu am trecut nevazuta prin aceasta lume. Iudita

marți, 26 noiembrie 2013

Cuvintele Simonei!


Iti multumesc Simona. Esti un om cu un suflet cald si mare, sa incapa tot Universul in el!


Multumesc mult pt ziua de azi, ca m-ai primit la atelier m-am emotionat cand am dat de fragmentul din carte cu imaginea fetitei din copilarie si cu teama de a nu fi respins de ceilalti - pt ca, cand am facut eu cursul si am privit imaginea si m-am intrebat cine sunt, si ce sfaturi sa-i dau; mi-a venit exact frica de a fi respinsa de ceilalti; si mi-a venit tare sa dau muci (dar n-am vrut sa influentez cursantii) si tot referitor la abuz emotional, am trecut prin experienta aia la 16 ani din cauza unui vecin ametit de bautura. si cand ne-ai povestit ca la prima expozitie doar mama nu te-a felicitat, iar m-am emotionat, traind si eu aceeasi experienta- am facut un curs de bijuterie si cand i-am aratat mamei rezultatele finale s-o uitat la ele de parca erau alien-i :)))) iti trimit si gandurile care le-am scris dupa curs (nu stiu ce m-am sfiit pana acuma
Judit e unul din acei oameni cum intalnesti in carti sau filme. Un suflet plin de culoare, emotii, si mai ales caldura. Doar ca de data asta filmul a fost mai real ca niciodata. Stand langa ea, te molipsesti. Cu zambet, cu drag, cu senin. Un suflet puternic, curajos, luminos, care te ia de mana si iti da ghes in labirintul cel mai fain din lume. O lume boema in care sufletul poate zburda. Un coltisor in care timpul nu exista. Muzica, lumina, culori, betisoare parfumate... Cele 4 zile petrecute la cursul ei au pus un reflector puternic in adancurile mele. Confruntarea mare a fost pentru mine cea cu oglinda chipului, mintii si sufletului. Am regasit in mine comori ingropate, raset de copil uitat, voie buna, curiozitate; pozitiv si negativ in egala masura. Venea mintea sa bombane ca na, ea a luat ore de desen, a invatat, cum sa inveti aici mai mult decat in ore si ore de exersat, bla blaaa. Eh si atat de mult ma bucur ca am reusit sa-i dau cu flit si sa fiu in acel atelier maxim, sa-mi deschid ochii la ce era acolo si nu la ganduri aiurea-n tramvai. Atat de placut sunetul creioanelor care imbratiseaza hartia, cand o fac sa prinda viata...sufletul mi-a prins aripi, a inceput sa vorbeasca prin creion, prin relaxarea profunda care a urmat cu fiecare hasura. cu fiecare desen care am continuat sa-l fac dupa curs, ma miram si ma bucuram de ce iese din mine. Si cata pace simt cand desenez. Eu, foaia, creionul.
si niste versuri, cu drag pentru tine
Prind valul de vant pe ceafa Si-mi incalzesc obrajii cu mamarute In camp de branduse Hipnotica poteca si umed de frunze
Eu Mi-e sete de albastru pufos de verde vene portocalii in pasta zambetului Am dor de adanc si de joc de ochi in luciu de piele in cald.
Sunt un magician de dor am te iubesc si bujori clipesc in stele si te fac vata pe bat.
Eu le numesc pot-pourri de versuri hai-hui, de la inima sa-ti pui...ca scriu asa, cand imi tuna, si uneori mai continuu unu inceput acu 2 sapt ...si am zis ca daca le public vreodata eu le fac si ilustratiile :))))

O cursanta la prima ei expozitie!

Cand am inceput sa fac aceasta munca, mi-am zis: daca reusesti sa schimbi viata unui singur om, asa cum ti-ai schimbat-o pe a ta, datorita acestui curs, inseamna ca nu ai trait degeaba! Aici aveti unu exemplu. Sunt recunoscatoare Universului pentru harul primit! Felicitari Nicole!




Sunt nascuta in Brasov , am 38 de ani. Am absolvit Faculatea de Psihologie si Pedagogie, specializarea Psihologie, iar momentan ma formez in meseria de psihoterapeut.

Intalnesti oameni de care te legi dincolo de cuvinte, oameni care vad in tine mai mult decat vezi tu si care aleg sa iti daruiasca clipe de viata, astfel incat sa descoperi aceea parte din fiinta ta, de care inca nu esti constient. Sunt oameni care parca sunt facuti pentru sufletul tau. Un astfel de om este doamna Iudita Pelea, un dascal minunat care m-a ajutat sa descopar in interiorul meu talentul si dorinta de a picta.
Acum mai bine de un an, dupa indelungi perioade de zbucium, Dumnezeu mi-a intins o mana, iar eu m-am agatat de ea, ca si cum ar fi fost ultima posibilitate de a iesi din golul sufleteasc in care ma aflam. Era mana d-nei Iudita Pelea, unul din oamenii sufeltului meu, care mi-a aratat directia pe care aveam sa o urmez de la acel moment, iar calea era cea a penelului si a culorilor. Daca pana atunci viata mea era doar o combinatie de alb si negru, pe alocuri cu sfumaturi de gri, din acel moment culoarea a inceput sa doneze toate trairile ulterioare. Dupa aceea totul a devenit munca, daruire, concentrare, perseverenta, satisfactie..

Ii sunt profund indatorata, de asemenea, doamnei Enache Silvana care, prin faptul ca m-a invitat la emisiunile dansei de la TVS Brasov, a demonstrat ca are incredere in mine si in modul meu de a ma manifesta printr-un altfel de arta. De altfel ideea expozitiei ii apartine in intregime.

Dorința de a picta vine ca un impuls de nestăpânit și am o stare de bucurie imensa, de parcă aș fi îndrăgostită. Și atunci pictez în continuu, de dimineață până noaptea.


Cineva spunea ca pentru a depasi depresia trebuie sa incepem sa cream. De cand am auzit aceste cuvinte am inceput sa imi creez propria realitate.