Despre mine

Fotografia mea
Cluj, Cluj, Romania
In anul 2008 , am absolvit primul meu curs de desen cu emisfera dreapta. Apoi am mers mai departe si am cochetat cu penelul. Acesta a fost momentul in care am simtit ca am ajuns "ACASA". Linistea a inceput sa se astearna in inima mea, si CREATORUL si-a facut auzita vocea.Cu fiecare tusa ma apropiam tot mai mult de tacere.Fiecare trasatura de penel, facea sa-mi creasca aripi de inger, ce ma purtau catre strafundurile subconstientului Am gasit acolo ascunse culorile si le-am asternut pe panza. Imagini incredibile se nasteau, timpul statea in loc . A venit momentul sa inteleg: am tacut, DUMNEZEU a inceput sa vorbeasca prin mine. Asta imi doresc sa transmit mai departe. Sa ii ajut si pe altii sa-si gaseasca vocea interioara, vocea care le vorbeste despre adancimile fiintei, despre linistea care te face sa-ti curga lacrimile. Daca voi reusi sa fac asta, voi considera ca nu am trecut nevazuta prin aceasta lume. Iudita

marți, 26 noiembrie 2013

O cursanta la prima ei expozitie!

Cand am inceput sa fac aceasta munca, mi-am zis: daca reusesti sa schimbi viata unui singur om, asa cum ti-ai schimbat-o pe a ta, datorita acestui curs, inseamna ca nu ai trait degeaba! Aici aveti unu exemplu. Sunt recunoscatoare Universului pentru harul primit! Felicitari Nicole!
Sunt nascuta in Brasov , am 38 de ani. Am absolvit Faculatea de Psihologie si Pedagogie, specializarea Psihologie, iar momentan ma formez in meseria de psihoterapeut.

Intalnesti oameni de care te legi dincolo de cuvinte, oameni care vad in tine mai mult decat vezi tu si care aleg sa iti daruiasca clipe de viata, astfel incat sa descoperi aceea parte din fiinta ta, de care inca nu esti constient. Sunt oameni care parca sunt facuti pentru sufletul tau. Un astfel de om este doamna Iudita Pelea, un dascal minunat care m-a ajutat sa descopar in interiorul meu talentul si dorinta de a picta.
Acum mai bine de un an, dupa indelungi perioade de zbucium, Dumnezeu mi-a intins o mana, iar eu m-am agatat de ea, ca si cum ar fi fost ultima posibilitate de a iesi din golul sufleteasc in care ma aflam. Era mana d-nei Iudita Pelea, unul din oamenii sufeltului meu, care mi-a aratat directia pe care aveam sa o urmez de la acel moment, iar calea era cea a penelului si a culorilor. Daca pana atunci viata mea era doar o combinatie de alb si negru, pe alocuri cu sfumaturi de gri, din acel moment culoarea a inceput sa doneze toate trairile ulterioare. Dupa aceea totul a devenit munca, daruire, concentrare, perseverenta, satisfactie..

Ii sunt profund indatorata, de asemenea, doamnei Enache Silvana care, prin faptul ca m-a invitat la emisiunile dansei de la TVS Brasov, a demonstrat ca are incredere in mine si in modul meu de a ma manifesta printr-un altfel de arta. De altfel ideea expozitiei ii apartine in intregime.

Dorința de a picta vine ca un impuls de nestăpânit și am o stare de bucurie imensa, de parcă aș fi îndrăgostită. Și atunci pictez în continuu, de dimineață până noaptea.


Cineva spunea ca pentru a depasi depresia trebuie sa incepem sa cream. De cand am auzit aceste cuvinte am inceput sa imi creez propria realitate.

Un comentariu:

  1. Iudita,aceasta maestra care ne-a facut sa vedem lumea altfel:MAI FRUMOASA! Si cand descoperi frumosul din tine,ajungi sa-ti descoperi Sinele,sa-l descoperi pe Dumnezeu! Cine isi imagina ca la cursul ei de desen cu emisfera dreapta iti poti realiza autoportetrul, in numai 4 zile iti cunosti in detaliu figura:gura,ochii,nasul,urechia,trairea( ridurile ,zambetul sau tristetea,etc) pe care le descoperi cat de frumoase sunt, Sunt ale mele! Dupa aceasta cand am privit un om nu l-am mai vazut ca inainte ;toate fetele sunt frumoase,sunt creatii ale lui Dumnezeu,merita ,,sa-ti iubesti aproapele,,. Va imaginati ca ,din cati cursanti a avut Iudita,nu a fost nici unul care sa nu poata sa-si faca autoportretul. Au urmat apoi niste tabere de pictura,unde TOTI am pictat in ulei,am pictat icoane pe sticla,mandale,am realizat lucrari incredibile. Maestra noastra,o femeie puternica,devotata care nu ne-a invatat numai sa pictam ci a facut cu noi o TERAPIE A RASULUI, ne-a dat incredere,ne-a invatat sa dam iubire neconditionata,sa traim in pace si recunostinta. Conteaza numai AICI SI ACUM, zisa clipa,fi vesela ca est
    i! Iti multumim Iudita pantru frumosul din tine si din noi!Te iubim!

    RăspundețiȘtergere